De Vergulde Leeuw

Wat twee lucifers , het metaal koper en  de getallen 13 en 7  te maken hebben met de Vergulde Leeuw in Harskamp is een publiek geheim. De dorpsbewoners zullen het ongetwijfeld allemaal al weten. Voor de toevallige deelnemer aan de Brommertocht van vandaag zullen wij het toelichten.

                                           

Na ruim 30 jaar besluit Teunis de zaak over te doen aan één van zijn zonen. Op tafel liggen 13 koperen centen en 2 luciferstokjes. Teunis pakt de stokjes en breekt van één van de stokjes het rode kopje er af. Beide zonen trekken een lucifer. De jonge Hendrik trekt de lucifer met de kop. Vervolgens pakt Teunis de 13 munten en gooit ze op tafel. Er vallen 7 munten met de kop naar boven. Hendrik is de nieuwe eigenaar.

Hoe het lot bepalend kan zijn voor de voortgang van een uniek etablissement in Harskamp lees je hier.  https://deverguldeleeuw.nl/historie/

Ik kan de Kalfsburger van harte aanbevelen, behalve wanneer je vegetarisch eet. Dan is de Sunny Veggie een groen alternatief.

In elk geval is men hier bij De Vergulde Leeuw al behoorlijk groen aan het ondernemen. Dat mag best eens helder voor het voetlicht gebracht worden.

Bronvermelding: Juko de Vries (www.deschrijvendehollander.com)